Bernerpladsen / Historien / Sådan startede det hele

Sådan startede det hele

Det hele startede en meget kold oktober dag, nærmere bestemt den 26.10.2002, Lotte Gabrielsen og følge fra Berner ekvipagen kom på besøg. De skulle vise Jyderne hvad de kunne med hund og vogn. Der deltog 10-15 hunde med førere, i Anette og Christian Hembo´s baghave. Alle prøvede at sætte en vogn på deres hund. Det var en super god dag og vi fik blod på tanden.

Kort tid efter startede 3 hunde, der ville vise at det ikke kun var dem på sjælland der kunne køre vogn. Vi lagde ud i Hembo´s baghave og hurtigt kom der flere hunde til, også New Foundlændere og Grosser Schweizer Sennen hunde.

Det voksede fra 3 til ca. 10 hunde på få måneder og der begyndte at komme forespørgsel på lydighedstræning. Vi var jo samlet, så hvorfor ikke. Den 10.08.2003 startede Bernerpladsen uofficielt med et hvalpehold, hvalpefortsættere og et lydighedshold og selvfølgelig et vognkørselshold.

D. 01.12.2003 var 16 hunde tilmeldt og klubhuset og baghaven var alt for lille. I foråret 2004 udvidede vi ”cafe den blå sofa” med et lille køkken, et sofahjørne og ”teori lokale”. Der mangler stadig den sidste finish, men vi når det nok. Træningspladsen blev flyttet ud på marken, der er god plads til alle, både til fremadsendelser, spor og vognkørsel. Vi har også fået en carport med plads til havemøbler og redskaber.

Nu skulle Bernerpladsen være officiel. Formanden for DBSK (dengang Inge Bibby) blev inviteret til at klippe den røde snor. D. 08.08.2004 blev der serveret vin, saltstænger og andet godt. Der var taler, hygge og solen skinnede fra en skyfri himmel. Et år efter vi begyndte, havde vi næsten 30 hunde og førere tilmeldt.

Bernerpladsen | Solkærvej 21, 8382 Hinnerup