Træning / Beskrivelse af holdene

Beskrivelse af holdene

 

Hvalpe og unghunde holdet

For hundehvalpe fra 9 ugers alderen, hvalpen behøver ikke at være færdig vaccineret, men den skal have boet hos jer i en uge, inden den kan starte.
 
På hvalpeholdet lærer du at få en god hverdag med din hundehvalp. Vi skal arbejde med indkald, gå pænt i snor, gå forbi andre hunde/mennesker i snor, være rolig, komme pænt ud af bilen samt, stå, dæk og sit.
Vi "snuser" til andet hundearbejde som spor, apportering og agility.
Efter hver træning er der teori om hvalpen i hverdagen, primært med udgangspunkt i de problemstillinger, som i hundeførere bringer op.
 
 

Familiehunde holdet

For hunde der er ældre end 9 måneder og har gennemført hvalpeholdet eller tilsvarende kurser.
 
Beskrivelse :
Vi skal arbejde med udgangspunkt i samarbejdet mellem hund og fører. Det er vores mål, at du som fører lærer at aflæse din hund og lærer at træne med udgangspunkt i netop din egen hund. Vi har fokus på tålmodighed og forståelse for hundens handlinger. Unghunden kan være sart og meget letpåvirkelig pga. hormonelle forandringer, ligesom den har perioder hvor det synes umuligt at få kontakt med den og tilsyneladende har den glemt alt hvad du har lært den. Så fyld lommerne med masser af tålmodighed og rigtig gode guffer.
 
Vi træner henimod at få velafbalancerede hunde som kan være tilstede på træningspladsen uden at stresse. Derfor arbejder vi bevidst med selvkontrol og det at lave "tilsyneladende ingenting" i kortere perioder af træningen hver gang. Vi vil også lære hundene at kapere at være i nærheden af andre hunde uden at skulle hilse, at gå pænt i snor uden at trække, at sidde/ligge og blive siddende/liggende, små sjove tricks som styrker forholdet mellem hund og fører, kropskontrol, at tage noget i munden og synes det er sjovt at aflevere det igen, at komme når der bliver kaldt, kontaktlyd og hvad der derudover er basis for.
 
Vi forventer at I er engagerede og åbne for træning når I kommer. At I har et mål med at komme. At I er med på noget sjovt og I kan kapere at blive rettet på, samt at I træner hjemme med de ting vi giver Jer som opgaver fra gang til gang. Og husk at have guffer med som din hund vil "slå ihjel" for. Og så ellers hjertlig velkommen
 
 

Sommertræning

For alle hunde uanset alder og køn. Normalt en ugentlig aften i løbet af juli, hvor vi holder sommerferie.Træningen er tilpasset vejret og de fremmødte og vi tilstræber normalt en afslappet og hyggelig stemning. Disse træningsaftener afholdes med skiftende træner og har derfor skiftende indhold. Og styregruppen sørger for, at der efter træning, tændes op i grillen. Sommertræning er gratis for alle og tilmelding er ikke nødvendigt.  
Bernerpladsen | Solkærvej 21, 8382 Hinnerup